Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Options
Go to last post Go to first unread
Offline Vexation  
#1 Posted : 10 August 2015 13:48:35(UTC)
Vexation

Rank: Administration

Reputation:

Medals: GNRL Season Winner: First Place In Overall Standings

Groups: Administrators, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 143

Was thanked: 16 time(s) in 11 post(s)
Καλησπέρα σε όλους, όπου και αν βρίσκεστε (ελπίζω σε κάποια παραλία και όχι στο OCTGN να δοκιμάζετε τα καινούργια NBN). Αρχικά είχα πει να κάνω αυτόν τον απολογισμό προφορικά στο τελευταίο event της σαιζόν, αλλά δεν δώθηκε η ευκαιρία καθώς δημοψηφίσματα, gameathlon, παντόφλες και λοιπά χαρωπά εκτελέσανε την προσέλευση του κόσμου σε σημείο που δεν είχε νόημα.

Οπότε, τώρα που κάπως έστρωσαν και τα θέματα υγείας μου και μπορώ να κάτσω λίγο πιο εκτεταμένα στο πληκτρολόγιο, είναι μια καλή ευκαιρία να τα πούμε διαδικτυακά και μέχρι να γυρίσουμε από τις διακοπές να έχουμε φτάσει σε κάποιο καλό σημείο για να μπορέσει να ξεκινήσει η 5η σαιζόν από Σεπτέμβριο. Πρωτού όμως παραθέσω τις σκέψεις μου, θα κάνω ένα μικρό απολογισμό:

Απολογισμός Season IV

Εντάξει, εύκολα η τέταρτη σαιζόν ήταν η μεγαλύτερη και καλύτερη μέχρι τώρα. Δεν έχω περάσει όλα τα events στην βάση των αποτελεσμάτων, αλλά νομίζω ότι γράψαμε περίπου 80 διαφορετικούς παίχτες με τους 60 να έχουν εμφανιστεί τουλάχιστον σε 3 τουρνουά. Σίγουρα δεν το λες κακό, είναι τουλάχιστον 30% αύξηση από το season II. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.

Από την άλλη, αυτό που έπεσε είναι ο μέσος όρος events/άτομο, τόσο γιατί έγιναν πολλά events όσο γιατί φαίνεται μια μικρή κόπωση (ή απώλεια χρόνου) σε regular μέλη του community. Λογικό και αυτό, αύξηση της προφοράς μερικές φορές πνίγει την μέση κατανάλωση. Πάντως, προσωπικά είμαι ευχαριστήμενος, πέρασα πολύ καλά όλη την χρονιά και νομίζω είχε πολύ ενδιαφέρον και διασκέδαση, τόσο σε παιχτικό επίπεδο όσο και σε χαβαλέ.

Δεν ήταν όλα ρόδινα βέβαια, υπήρχαν διάφορα περιστατικά που ήταν κουραστικά, όπως η χαμηλή προσέλευση στα regional, η αδυναμία κάποιων διοργανωτών να εναρμονιστούν με ένα χρονοπρογραμματισμό βολικό σε μένα και άλλα διάφορα. Ευτυχώς, τίποτα major που να με ξενερώσει, αλλά μαζί με τον μεγάλο αριθμό event είχε μια συσσωρευτική κόπωση. Ευτυχώς τώρα παίζουν διακοπές και θα αργήσω λίγο την έναρξη της επόμενης σαιζόν γα να φορτίσουμε όρεξη και διάθεση όλοι.

Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες και φίλους του GNRL πάντως, έχουμε στήσει κάτι καλό πιστεύω. Πάμε τώρα να δούμε το μέλλον.

Τι θα γίνει σίγουρα

Το μόνο που έχω σίγουρο αυτή την στιγμή είναι ότι θα εγκαταλείψω την ενεργό διοργανωτική δράση, γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ να ανταπεξέλθω με την ενέργεια που απατείται και την επόμενη χρονιά (ήδη κατά μέσο όρο έκανα ένα λάθος στα αποτελέσματα ανά τουρνουά στα τελευταία πέντε, και δεν θα σχολιάσω την απόδοση μου στο παιχνίδι -χαχα), προχωράω αργά και σταθερά (με πήγε πίσω το άτιμο το χέρι που κλάταρε αλλά θα ρεφάρω) το σχέδιο "power to the people" όπου βασικά θα βγάλω το πρόγραμμα που τρέχει τουρνουά και κρατάει σκορ και αποτελέσματα στο internet για όλο τον κόσμο, οπότε δεν θα είναι απαραίτητη η παρουσία του laptop μου για να γίνει σωστά ένα league event.
Σε καμία περίπτωση δεν σταματάω να ασχολούμαι με το παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι είναι μια καλή ώρα να αρχίσουν να περνάνε αποτελέσματα και να σας κυνηγάνε άλλοι για τον χρόνο στα τουρνουά. Ιδανικά, θα ήθελα να εκλέξουμε τρεις ΤΟs για την επόμενη σαιζόν, δημοκρατικά και όμορφα.

Από εκεί και πέρα, στην προσπάθεια να γινόμαστε όλο και καλύτεροι έχω κάνει διάφορες άλλες σκέψεις για την πέμπτη σαιζόν, που σε αντίθεση με το προηγούμενο, τις παραθέτω για δημόσια διαβούλευση και θα δούμε τι θα υλοποιήσουμε...

Προτάσεις για Season V
Ιnnovation: το κόλπο με το innovation (πολλαπλασιαμός των πόντων που έχεις μαζέψει με το ποσοστών των διαφορετικών IDs που έπαιξες προς τα IDs που θα μπορούσες να παίξεις) πιστεύω ότι ήταν πολύ καλό και κράτησε το ενδιαφέρον ψηλά για αρκετούς. Υπάρχει ο κακός αντίλογος ότι δεν μας κάνει κάνει καλύτερους tournament players, αλλά προσωπικά δεν το βρίσκω κακό. Υπάρχει η θεσσαλονίκη για να παίζει Andromeda και NEH :) Προτείνω να το κρατήσουμε ως έχει και την επόμενη σαιζόν.
Team Wars: Γελάμε με τους BTLG και τους TGΤBT (ελπίζω να μην τα παίρνετε στα σοβαρά), αλλά σκέφτομαι μήπως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να βάλουμε και την έννοια των ομάδων μέσα στο metagame. Από aggregated team stats μέχρι 2-3 team event μέσα στην χρονιά. Δεν είναι εύκολο εντελώς, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να το υλοποιήσουμε, δεδομένου ότι το community έχει δείξει την απαραίτητη ωριμότητα τόσο καιρό και μπορεί να στηρίξει την ευγενή άμιλλα. Και επειδή προφανώς υπάρχουν και Lone Wolves, αν βάλουμε όλοι το κουρκούτι να δουλέψει μπορούμε να βρούμε μια υβριδική λύση :)
Less is More: Ίσως να το έχετε ήδη ακούσει από κουβέντες που έχουμε κάνει τους τελευταίους μήνες, η βασική μου αιρετική σκέψη για την 5η σαιζόν είναι να κάνουμε λιγότερα τουρνουά, με σκοπό να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδο των κυριακάτικων συναντήσεων μας. Πιστεύω πλέον ότι παρόλο που το μεγάλο πλήθος των events βολεύει τον κόσμο και του επιτρέπει να μην ζορίζεται πολύ για να παρακολουθεί το league, από την άλλη είναι η εύκολη δικαιολογία κάθε φορά που βαραίνει λίγο παραπάνω το ρημάδι το πάπλωμα (του στυλ "δεν βαριέσαι βρε αδερφέ, θα πάω στο επόμενο"). Προσωπικά, αντί για τα 26 events που έτρεξαν πέρσι, θα προτιμούσα να είχαμε 15 με 8-10 άτομα παραπάνω, για να έχει ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν θα πετύχει, αλλά δεν χάνουμε και τίποτα να το δοκιμάσουμε για ένα διάστημα.
No Stores: Με γνώμονα το παραπάνω, δημιουργείται το εύλογο ερώτημα του "και οκ, αν όντως δουλέψει όπως το φαντάζεσαι, που στο καλό θα χωρέσουμε;". Η αλήθεια είναι ότι από την περσινή σαιζόν είχαμε αρχίσει να μην χωράμε στα καταστήματα που πουλάνε παιχνίδια και να γίνεται προβληματικό και το round robin του στυλ "έχετε κιτς; θα έρθουμε για events" από πλευρά χρονοπρογραμματισμού, γιατί έπρεπε να συντονιστούμε με 10,000 άλλα πράγματα, από Magic pre-release, μέχρι yugi-oh regionals. Είναι που είναι ζόρικο παιχνίδι το ράννερ, αν είσαι και στριμωγμένος ε, δεν περνάς καλά. Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύω ότι αν πάμε στο μοντέλο των λιγότερων events (π.χ. 1 το μήνα) είναι πολύ καλύτερο να περιοριστούμε σε gaming cafe και ξενοδοχεία (όπου είναι αυτό εφικτό), μια και αντικειμενικά σε χώρους όπως το House Rules, Playstories, Δρακοφοίνικας, κλπ έχουμε χωρέσει άνετα και η ατμόσφαιρα ήταν σούπερ.
Μια δεύτερη σκέψη πάνω στο ίδιο θέμα είναι ότι πιστεύω πλέον πως μετά από τόσο καιρό τα καταστήματα που έχουν εμπορική δράση δεν έχουν τα απαραίτητα κίνητρα για να προωθήσουν το παιχνίδι. Αν τους σερβίρεις ένα καλοστημένο τουρνουά με υγιειές attendance κάθε 45 μέρες, το ράννερ πάει στην κατηγορία "όλα καλά" και το δυναμικό τους αναλώνεται στην προώθηση άλλων προϊόντων. Δεν είναι μεμπτό αυτό, προς θεού, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για την ευδοκίμηση του community και την διάδωση του παιχνιδιού. Έτσι λοιπόν, και πάντα υπό το πρίσμα ότι προς τα μέσα Σεπτεμβρίου το λογισμικό θα είναι έτοιμο και διαθέσιμο σε όλους (οπότε δεν θα υπάρχει μαυρίλα στην ενημέρωση των αποτελεσμάτων), θα άφηνα τα μαγαζιά ελεύθερα να κάνουν mini-tournaments στα game nights τους και να είναι στο χέρι τους το αν θα μαζευτεί κόσμος ή όχι. Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι σαν αγορά για κάτι τέτοιο, αλλά προσωπικά θα ήθελα να το ρισκάρω, γιατί πιστεύω ότι μπορεί να αποδώσει. Είναι καιρός να αλλάξει λίγο η λογική, και να θυμηθούν όσοι έχουν μπερδευτεί ότι το νόημα της εμπορικής δραστηριότητας είναι να πουλάς και να προωθείς προϊόντα. Το League πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι ένα added-value service και όχι μια δέσμευση από την μεριά μας ότι βρέξει/χιονίσει θα κάνουμε σεφτέ.
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα με τους επαγγελματίες του χώρου, οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω ότι είναι καλοί μου φίλοι και τους βοηθάω στην δουλειά τους όσο μπορώ και με παίρνει, αλλά για να στηρίξεις ένα παιχνίδι στις μέρες μας δεν φτάνει να φέρνεις κιτς και να περιμένεις να έρθει το event σε σένα. Στην χειρότερη, αν μέχρι τα store championships δεν φαίνεται να δουλεύει καλά η ιδέα, το ξανασκεφτόμαστε.
Better Prizes: Στα πλαίσια των δυο παραπάνω σκέψεων, αν καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε με την ίδια "break even" λογική στα events, λιγότερα events με περισσότερο κόσμο μπορούν να συνδράμουν στην δημιουργία ενός μικρού prize pool. π.χ. σε ένα τουρνουά με 30 άτομα, μπορούμε να δώσουμε 3 kits και να μείνουν και 40-50 ευρώ στην μπάνκα. Ο στόχος γι'αυτά τα χρήματα είναι να σπονσοράρουν 1-2 εισητήρια για να πάει κάποιος στο εξωτερικό σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό netrunner event (π.χ. UK Games Days 2016, πέρσι είχει 163 άτομα). Είναι καιρός σαν κοινότητα να γίνουμε λίγο πιο εξωστρεφείς, το έχω ζήσει με 2 καρτοπαίχνιδα ήδη και έχει ενδιαφέρον. Αν δεν σας κάνει κούκου κάτι τέτοιο, μπορούμε να δούμε άλλα δώρα, γιατί όσο να'ναι, το κιτ είναι κιτ και μετά τα 3-4 που μοιράζονται κάθε φορά το ενδιαφέρον δεν είναι το ίδιο.
Strict Time: Το έχουμε πει, γελάμε και είναι σχεδόν urban legend, αλλά πλέον πρέπει να ξεκιναμε στην ώρα μας, ειδικά αν είναι να παίξομυε σε gaming cafe όπου μετά τις 6 έρχονται οι Ούνοι(tm). Παίδες, θέλει λίγο οργάνωση και πειθαρχία, δεν είναι κάτι τραγικό.
New Player Initiative: Παρόλο που παίζει ράννερ πολύς κόσμος, δεν συμμετέχουν αρκετοί στο league, για διάφορους λόγους. Εγώ δυστυχώς δεν ξέρω πολλούς τέτοιους, αλλά είμαι σίγουρος ότι εσείς ξέρετε. Σκεφτείτε ιδέες για να τους φέρουμε στα τουρνουά και στις online επαφές της κοινότητας (εδώ και στο fb). Μια που μπορώ να σκεφτώ εγώ είναι να έχουμε μια λίστα με "νεοφερμένους" παίχτες που να δίνουμε ξεχωριστά βραβεία στους καλύτερους σε κάθε event (π.χ. best newcomer, κλπ).
Alternate Formats: Το Singularity είχε πολύ πλάκα. Όπως και το τελευταίο draft. Έρχονται και άλλα χαρούμενα, όπως π.χ. draft original netrunner (έχω πάνω από 10.000 κάρτες θα φάω μια μέρα να φτιάξω boosters), improved singularity, κλπ.
To boldly go:Πέρσι καταφέραμε δυο φορές να ανεβούμε συντονισμένα θεσσαλονίκη και να ανεβάσουμε το θερμόμετρο στα ντόπια events (το κάναμε λίγο ανάποδα βέβαια, το regional έπρεπε να φουσκώσουμε). Φέτος, ο στόχος είναι να κάνουμε μια καλή επίσκεψη στην Κρήτη στο Ηράκλειο όπου τα παιδιά έχουν καταφέρει να έχουν σταθερό league με 11-12 άτομα. Το πότε και το πως είναι νωρίς ακόμα, αλλά θα σας ενημερώσω όταν υπάρχει κάτι πιο συμπαγές. Έχοντας πάει μια φορά στο Τσικουδάκι, μπορώ να πω ότι η φιλοξενία και το φαί είναι απίστευτα (και το κόστος μικρό).

Αυτά τα όλιγα από μένα, για όσους άντεξαν να διαβάσουν μέχρι εδώ. Είναι λίγο σύνθετες οι σκέψεις και σίγουρα ο γραπτός λόγος δεν βοηθάει να αποτυπωθούν ακριβώς όπως τις έχει γεννήσει το κεφάλι μου, αλλά γι'αυτό τα παραθέτω εδώ σήμερα, έχουμε όλον τον αύγουστο να τα συζητήσουμε και να τα πούμε και να βγάλουμε μια άκρη. Μπορεί να φαίνονται μερικά πράγματα υπερβολικά, αλλά πρέπει να παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την κοινότητα. Είναι πολύ δύσκολες οι μέρες που διανύουμε και πολλά τα παιχνίδια.

Θερμή παράκληση να κρατήσουμε την συζήτηση εδώ. Στο FB θα χαθεί η μπάλα και όποιος γυρίσει από τα μπάνια του σε 10 μέρες δεν θα δεί τίποτα και είναι κρίμα.

Edited by user 10 August 2015 14:03:34(UTC)  | Reason: Not specified

UserPostedImage
thanks 3 users thanked Vexation for this useful post.
urbanfractal on 10/08/2015(UTC), Fabregus on 10/08/2015(UTC), ManOfSorrows on 10/08/2015(UTC)
Offline urbanfractal  
#2 Posted : 10 August 2015 14:53:40(UTC)
urbanfractal

Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 18

Thanks: 1 times
Right on cue, καλησπέρα από Κρήτη. Δεν πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω κάπως στις επερχόμενες αλλαγές μιας και δεν έχω σχέση με τη δική σας διοργάνωση πέρα από αρκετές φιλίες και το occasional τουρνουά. Μπορώ όμως να σας μεταδώσω το κλίμα που υπάρχει (και που θα είχατε νιώσει και εσείς στην αρχή του δικού σας community).

Έχοντας στο ενεργητικό μας 2 καλοκαιρινές λίγκες, μία των 6-8 ατόμων (Μάιο-Ιούνιο) και μία των 12 (Ιούνιο-Αύγουστο) και με 1 παιχνίδι την εβδομάδα σε round robin, όχι μόνο δοκιμάσαμε πολλά όμορφα και ευχάριστα decks χωρίς τη βοήθεια του nrdb και του cgdb αλλά κυρίως γνωριστήκαμε (ναι ακόμα και εδώ στο μικρό Ηράκλειο-γειτονιά καταφέρνουμε να μην έχουμε τόσα πάρε-δώσε). Επίσης ξεκινάνε συχνά καινούργιοι παίκτες, κυρίως επειδή το κλίμα και η ατμόσφαιρα είναι πολύ ευχάριστη. Περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Τώρα Αύγουστο μιλάει η παραλία, αλλά τα πιο δροσερά (sic) απογεύματα στο Papercut όλο και κάτι τρέχει. Ίσως από τις λίγες φορές που το theοrycrafting έχει ενδιαφέρον, μετά από τα spoilers. Σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση καινούργιων παικτών, τόσο filth casuals όσο και uber elite, παίζει η διάθεση για να δείξουμε το παιχνίδι. Ο ενθουσιασμός μας γι' αυτό είναι σίγουρα μεταδοτικός.

Πιστεύω ότι μέχρι το επόμενο Τσικουδάκι το Μάιο του 2016, αφού το φετινό έφυγε άκλαυτο, θα υπάρχει φουλ διάθεση για αναμετρήσεις και για βάπτισμα του πυρρός μιας και θα θέλαμε να οργανώσουμε (σωστά και τίμια) Regionals. Θέλει δουλειά ακόμα, αλλά σίγουρα υπάρχει όρεξη.

my sixpence, γιατί μπορώ.
Σίγουρα τα "πολλά" kits μπορούν να καταφέρουν να πνίξουν ένα επαθλοκεντρικό community, όμως είναι στο χέρι "σας" να υπάρξει η σωστή αναλογία σε κίνητρα για τη σαιζόν.

Αυτό με το prize pool είναι πανέμορφο, αν εφαρμοστεί και τηρηθεί. Ίσως να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε κι εμείς μελλοντικά.

Σε ένα τόσο μεγάλο κοινό όσο αυτό στις διάφορες περιοχές της Αθήνας πιστεύω ότι θα ήταν ωφέλιμη η διοργάνωση demo events με την προοπτική ότι θα πάνε οι ήδη παίκτες με "σωστά" και "γυαλισμένα" decks (promos, custom tokens, playmats, sleeves- the whole shebang) και θα παίξουν προκειμένου να απαντήσουν σε απορίες και να δείξουν ταυτόχρονα το παιχνίδι σε όλη του την αίγλη σε θαμπωμένους παρευρισκόμενους. Εδώ πέφτει το μπαλάκι στους μαγαζάτορες περισσότερο, προφανώς, αλλά και οι παίκτες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι είναι κινητό FAQ εκείνη την ώρα και να μην αποθαρρύνουν περίεργους lurkers.

Bragging Rights, Bounties, Achievements. Όλα αυτά πιστεύω μπορούν να μπουν στο σύστημα του Innovation κάπως, έτσι ώστε και να προσελκύουν καινούργιους παίκτες αλλά και να ενεργοποιούν τους ήδη υπάρχοντες.

Όλα τα παραπάνω δε μπορούν να τα αναλάβει ένα άτομο, αλλά ούτε μπορούν να έχουν λόγο όλοι. Πάντως σίγουρα δε θα γίνουν αυτόματα.

That's it. Καλή σαιζόν εύχομαι και μακάρι να καταφέρουμε να το πάμε ακόμα πιο ψηλά το άθλημα.
Offline ManOfSorrows  
#3 Posted : 10 August 2015 22:37:28(UTC)
ManOfSorrows

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 4

Thanks: 2 times

Έγραψα ένα κατεβατό για όλα και πάνω που το πόσταρα έφαγα access denied! Τώρα ειμαι αρκετά εκνευρισμένος και με κουρασμένο χέρι για να ξαναγράψω! Λογικά μέχρι την Τετάρτη θα το ξαναγράψω και πριν το ποστάρισμα θα κάνω copy για να μην την ξαναπατήσω. Το αναφέρω για να μην την πάθει και κανείς άλλος. Καλό είναι να πάρουμε θέση όλοι στα θέματα που έθιξε ο Χρήστος.
Offline Fabregus  
#4 Posted : 10 August 2015 22:44:20(UTC)
Fabregus

Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 40

Thanks: 4 times
Offline Vexation  
#5 Posted : 11 August 2015 07:20:44(UTC)
Vexation

Rank: Administration

Reputation:

Medals: GNRL Season Winner: First Place In Overall Standings

Groups: Administrators, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 143

Was thanked: 16 time(s) in 11 post(s)
Originally Posted by: ManOfSorrows Go to Quoted Post

Έγραψα ένα κατεβατό για όλα και πάνω που το πόσταρα έφαγα access denied! Τώρα ειμαι αρκετά εκνευρισμένος και με κουρασμένο χέρι για να ξαναγράψω! Λογικά μέχρι την Τετάρτη θα το ξαναγράψω και πριν το ποστάρισμα θα κάνω copy για να μην την ξαναπατήσω. Το αναφέρω για να μην την πάθει και κανείς άλλος. Καλό είναι να πάρουμε θέση όλοι στα θέματα που έθιξε ο Χρήστος.


Έτσι την έπαθα και εγώ όταν το έγραφα για πρώτη φορά, αλλά ευτυχώς έχοντας μάθει από το σατανικό BGG που μου τρώει όλα τα μεγάλα ποστς, πρώτα copy+paste στο notepad και μετά post :)

Μάλλον θα είχες κάνει untick το remember με και έκανε expire το session σου όσο έγραφες.

Αλλά, ίσως να είχε και ένα μικρό καλό - νομίζω ότι αντί να παίξουμε σεντονομαχίες, θα ήταν καλύτερο να τα συζητάμε κομμάτι-κομμάτι.
UserPostedImage
Offline Peflord  
#6 Posted : 11 August 2015 10:59:21(UTC)
Peflord

Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 14

Thanks: 1 times
My 2 cents για τα θέματα που έθεσε ο Χρήστος:

Ιnnovation: Δεν με χαλάει, δεν με κόφτει, ωραίο είναι για όποιον έχει όρεξη να πειραματιστεί. Γενικώς μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργιες κάρτες, αλλά από εκεί και πέρα ο καθένας φτιάχνει ό,τι του αρέσει. Ίσως έβλεπα και ένα ξεχωριστό innovation index για να πουλάει μούρη ο Χρήστος με τα παρανοϊκά του decks.

Team Wars: Αν και το Netrunner δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό, το team play έχει πάντα χαβαλέ. Ειδικά στο δικό μας community ανάμεσα στη ΜΑΖΑ τους BLTG τους TGTBT και τα λοιπά κουνάβια, ένα team event θα βγάλει ωραία γούστα και καλό γέλιο. Επίσης σε αυτό το event μπορούν να φτιαχτούν και ad hoc ομάδες για να γίνεται τζέρτζελος. Ακόμα και Netrunner: Team Manager μπορούμε να φτιάξουμε, αγοράζοντας και πουλώντας παίκτες για να γίνεται χαβαλές. Γενικώς θεωρώ ότι έχει πολλά περιθώρια για πειραματισμό και για να περάσουμε καλά.

Less is More: Συμφωνώ 100% (και πως θα μπορούσα να μην, αφού πέφτει παντόφλα). Σοβαρά τώρα, προτιμώ να παίζω σε 1 τουρνουά το μήνα με 30-35 άτομα παρά να γίνονται κάθε βδομάδα events με το μισό κόσμο. Από τη μία παίρνω παντόφλα points ™ και από την άλλη θέλω να δοκιμάσω και κάτι άλλο τις Κυριακές μου. Ας το δοκιμάσουμε έτσι μέχρι τα Store Championships και το βλέπουμε στη συνέχεια.

No Stores: Μεγάλωσα, έγινα γερο-περίεργος, αλλά όταν αποφασίσω να περάσω 8-10 ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μου, προτιμώ να το κάνω κάπου όμορφα, άνετα, με κλιματισμό και έναν ωραίο καφέ. Ειλικρινά δεν με αφορά αν αυτό γίνεται σε κατάστημα ή καφέ, αλλά αν μιλάμε για events των 30 ατόμων, δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί χώροι που μπορούν να μας αντέξουν. Αν κάποιο κατάστημα μπορεί να το υποστηρίξει αντικειμενικά, δεν με χαλάει, αλλά εν τέλει αν κάποιος θέλει να έχει τη στήριξη του community ας επενδύσει στο μαγαζί του. Σε ανήλιαγα υπόγεια 2x2 δεν ψήνομαι να παίζω.

Better Prizes: Ίσως το μοναδικό στοιχείο που με ξενερώνει στο Netrunner: πας καλά στο τουρνουά, βγαίνεις 1ος-2ος και στο τέλος γυρνάς σπίτι με μια καρτούλα. Δεν φταίμε εμείς, θεωρώ ότι η FFG στο συγκεκριμένο κομμάτι τον παίζει και με τα 2 χέρια, αλλά ένα ξενέρωμα το νιώθω. Δεν λέω να φτάσουμε στο άλλο άκρο και να βγάζουμε τα μάτια μας (βλέπε άλλα παιχνίδια) αλλά ένα κίνητρο για τον Competitive παίχτη είναι καλό να υπάρχει. Ειδικά αν μιλάμε για τουρνουά των 30-35 ατόμων, σίγουρα κάτι βγαίνει. Από ένα επιτραπέζιο μέχρι μια νουβέλα ή κάτι cyber-punk oriented, ακόμα και μια δωροεπιταγή για το Νάκο ™, καλό είναι να υπάρχει ένα μίνι-κίνητρο, έστω και για bragging rights.
Συμφωνώ επίσης για τα μεγάλα τουρνουά, ειδικά αν συνδυαστούν και με ταξίδια στο εξωτερικό. Δεν βλέπω καν το λόγο να κάνουμε 3 regionals στην Αθήνα και να πάρουμε από ένα καρτάκι ο καθένας. Θα μπορούσαμε π.χ. να κάνουμε 1 και καλό και να βγάλουμε τα μάτια μας και να κάνουμε 1-2 ζόρικα events με δώρο εισιτήριο για το εξωτερικό και άλλα καλούδια. Πιστεύω ότι και οικονομικά βγαίνει και επιπλέον κίνητρα θα δώσει να μαζευτούμε για κάτι διαφορετικό.

Strict Time: Σε αυτό νομίζω ότι χρειάζεται μια μέση λύση, αλλά όχι το σημερινό χημείο. Ερχόμαστε για να παίξουμε, να κάνουμε το χαβαλέ μας και να χαλαρώσουμε, οπότε δεν ψήνω τη στρατιωτική πειθαρχεία. Από την άλλη όμως, με ζορίζει όταν ένα τουρνουά 5 γύρων απαιτεί 8-9 ώρες. Δεν λέω για regionals και nationals, εκεί είναι λογικό, αλλά ειδικά στα store championships με την τετράδα το πράγμα τράβαγε πάρα πολύ. Προτείνω να πούμε μια λογική ώρα έναρξης (π.χ. 12) και να την τηρούμε αυστηρά. Τι να κάνουμε, στα πρώτα 1-2 κάποιοι θα στραβώσουν, αλλά με χαλάει να είμαι στο μαγαζί από τις 11 και να ξεκινάμε 1. Όσο για τα πιο μεγάλα τουρνουά, εκεί το βλέπουμε ad hoc. Αλλά στα «απλά», προτιμώ να παίξω ένα γύρο παραπάνω στον ίδιο χρόνο.

New Player Initiative: Γουστάρω να βλέπω νέες φάτσες, έχω καρτούλες να δώσω και mats και ό,τι θέλουν για να χαρούν, αλλά δυστυχώς λόγω δουλειάς και playstyle δεν έχω επαφές με καινούργιο κόσμο. Ενδεχομένως θα είχε πλάκα να κάναμε ένα new players league η ακόμα και ένα τουρνουά σε 2 brackets (τύπου Von Innen Invitational) όπου οι νέοι παίκτες θα μπορούσαν να παίξουν μεταξύ τους για να ακονίσουν τα skills τους.

Alternate Formats: Μέσα 100%. Ειδικά αν δεν παίζουμε κάθε βδομάδα, μπορούμε από καιρού εις καιρόν να στήνουμε ad hoc events για να δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Αυτά μπορούν να γίνονται και τοπικά, Σάββατα ή και καθημερινές για να γουστάρουμε χωρίς να «καίμε» την ημέρα του ζόρικου τουρνουά.


To boldly go: Μέσα για όπου θέλετε, αρκεί να έχει καλό φαγητό! Και εξωτερικό και εντός, να δούμε και καμιά καινούργια φάτσα :)

Edited by user 11 August 2015 11:00:04(UTC)  | Reason: Not specified

Offline Fabregus  
#7 Posted : 11 August 2015 16:32:09(UTC)
Fabregus

Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 40

Thanks: 4 times
Καλησπέρα. Με έχουν καλύψει αρκετά οι προλαλήσαντες οπότε θα αναφερθώ συνοπτικά:

Ιnnovation: Ωραίο και χρήσιμο, θα προσπαθήσω να σκεφτώ και να προτείνω κάτι πιο σύνθετο αν είναι εφικτό για να παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο. π.χ. το να βγει κάποιος ψηλά με nisei division θα έπρεπε να μετράει παραπάνω ίσως. Η ξερή διαίρεση νομίζω έχει το αρνητικό ότι αν ξεφύγουν στα μέσα μπροστά κάποιοι δεν το καλύπτεις με τίποτα, έχει μεγαλύτερη αξία το να παίξεις πάντα διαφορετικά ids και ας τερματίζεις χαμηλά. θα ήθελα παραπάνω κίνητρο!

Team Wars: Εύκολα. Μακάρι να υπάρξουν και περισσότερες ομάδες από εδώ και πέρα για πιο χαβαλέ. Μην ντρέπεστε παιδιά, είναι ένα κίνητρο παραπάνω για να περνάμε ωραία. Ο μόνος λόγος που φτιάξαμε ομάδα είναι για να υπάρχει τριβή με την παράγκα της BLTG!

Less is More:, No Stores: Συμφωνώ, μακάρι να το τρέξουν και τα μαγαζιά παραπάνω για να είμαστε πιο χαλαροί γενικά. Αν μείνει 1 τουρνουά το μήνα μόνο πάντως θεωρώ ότι παραείναι λίγο. 1,5 έστω!

Better Prizes: Θα μιλήσουμε με τα μαγαζιά για κάτι καλύτερο / διαφορετικό και συμφωνώ 100% για ταξίδι στο εξωτερικό. Βάζετε στην άκρη όσοι μπορείτε χρήματα να κάνουμε μια ομαδική εκδρομή την ερχόμενη σεζόν στο εξωτερικό. Ακούω τις ιστορίες από L5R και ζηλεύω που δεν τα έχω ζήσει. :)

Strict Time: Θα φροντίσει ο Φώτης. :) Καλό είναι να έχουμε ένα πιο στάνταρ χρονοδιάγραμμα αν και με λιγότερα τουρνουά ίσως δεν χρειαστεί να ειμαστε και τόσο αυστηροί.

New Player Initiative: Ξέρω κάμποσα άτομα που παίζουν αλλά δεν έρχονται σε τουρνουά. Θα κανονιστεί και event τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για νέους παίχτες με δώρο τουλάχιστον 1 παλαιότερο game night kit όπου θα γίνει εκμάθηση των κανόνων, απάντηση αποριών (timing structure κ.ά.), demo παρτίδες τόσο competitive όσο και νέων παιχτών και ο,τι άλλο σκεφτούμε ως τότε. Όπως ανέφερε και ο urban fractal δεν αποκλείω να σκεφτούμε κάποια achievements όσον αφορά τα τουρνουά που θα δίνουν έξτρα κίνητρα. Γενικότερα νομίζω είναι από τους τομείς που θα πρέπει να εστιάσουμε.

Alternate Formats: Ήδη στύβει το κεφάλι του ο Μάνος! :p Έχουμε χρόνο μετά τα nationals να δούμε ιδέες.

To boldly go: Από τα βασικά που θα έλεγα το να κανονίσουμε με διάφορες έξτρα δραστηριότητες. Για οποιεσδήποτε δραστηριότητες ( π.χ. εκδρομές με ΜΑΖΑ για να σπάσετε portals στο ingress, ταβέρνες, μπύρες, πεζοπορία κλπ) είμαι μέσα και θα προσπαθήσω και να οργανώσω τέτοιες. Γενικότερα μη ντρέπεστε οι πιο νέοι, μια κοινότητα είμαστε η οποία φαίνεται να λειτουργεί πολύ καλά γενικά. Δεν είναι ανάγκη όλη μας η ζωή να είναι μπροστά σε ένα pc και σε ένα τραπέζι με χαρτάκια. :)

Θα συντονιστούμε και από νωρίς όταν θα ξέρουμε ημερομηνίες για Θεσσαλονίκη, Κρήτη κλπ ώστε να πάρουμε άδειες και να κανονίσουμε μεταφορικά μέσα φθηνά. Πολύ φθηνά βγαίνει με αεροπλάνο.
Offline Fotaras  
#8 Posted : 11 August 2015 21:14:37(UTC)
Fotaras

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 04/02/2015(UTC)
Posts: 3

Thanks: 1 times
Καλησπέρα καλησπέρα! Εγώ δεν ημουν στις προηγούμενες seasons και δεν εχω εμπειρία απο ανάλογα games αλλά αυτή μου φάνηκε πάρα πολύ καλή! Μου έκανε μεγάλη έκπληξη το επίπεδο του community και η οργάνωση απο τον oldgeorge! Γουσταρα Netrunner φουλ! Κρίμα που θα αλλάξουμε to γιατί έτρεχαν ωραία πιστεύω τα τουρνουά και δε θα μπορούσε να ζητήσει κανείς τίποτα παραπάνω! Καταλαβαίνω το βάρος που έπεφτε βέβαια στο Χρήστο και μ'αρέσει η ιδέα να ειναι 3 οι to την επόμενη season για να μοιράζεται λιγο (με τον 1 απο τους 3 να είναι ο Χρήστος? αν προλαβαίνει?!) Τώρα ειδικότερα:

Ιnnovation: Παίζει να είμαι ο μόνος που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά είπα να το πω! Πρώτον γιατί δεν αφήνει να δημιουργηθεί ένα Meta ώστε να ψάχνεσαι να βρεις πως θα το αντιμετωπίσεις! Εξάλλου νομίζω το παιχνίδι αυτή τη στιγμή είναι αρκετα ισορροπημένο με κάθε faction να έχει τουλάχιστον ένα Tier 1 identity και πολλές επιλογές για το τι ανταγωνιστικό να κατεβάσεις. Και στη συνέχεια γιατί δημιουργείται το πρόβλημα late στη season με το να παίρνεις περισσότερους πόντους αν κατεβάσεις 2 καινουργια id και χασεις ολα τα ματς απο το να κερδίσεις το τουρνουα! Θα έιχε περισσότερο ενδιαφέρον πιστεύω σε μορφή extra points απο achievements τύπου να κατεβάσεις όλα τα ids ενος faction ή να μπεις top 8 με 3 διαφορετικα factions!

Team Wars: Ψήνομαι κάργα! Να έχουμε και καποιους να υποστηρίζουμε όταν δεν παίζουμε! Θα κάνουμε καμια δυο μεταγραφές να συμπληρώσουμε ομάδα με Αρη και Αλέξη και θα ψάξουμε για όνομα που να προκαλεί τρόμο και δέος!

Less is More:, No Stores: Συμφωνώ με Φαμπρεγκας! Ίσως ένα τουρνουά ανα 3 εβδομάδες!? Μη κάτσει καμία στραβή και χάσουμε ένα τουρνουά και κάνουμε 2 μήνες να παίξουμε netrunner! Όσον αφορά το πού, έγώ παίζω και σε στάση του μετρό, αλλά ξέρω ότι κάποιοι αποφεύγουν κάποια τουρνουά όταν γίνονται σε stores με πρόβλημα χώρου και τους καταλαβαίνω! Σαφώς οι καφετέριες είναι πολύ πιο άνετες και ευχαριστιόμαστε περισσότερο το παιχνίδι αλλά για τις δυνατότητες να γίνονται μόνο εκεί τουρνουά ξέρετε πολύ καλύτερα εσεις απο εμένα οπότε σας εμπιστευομαι τυφλά!

Better Prizes: Συμφωνώ σε όλα με peflord! Και ανυπομονώ να στριμάρω Φάμπρεγκας στο world (που θα τον έχουμε στείλει) να μοιράζει πόνο στην rp του Dan D'Argenio και να του λέει "without economy you go nowhere!"

Strict Time: Εντάξει δεν χρειάζεται να είμαστε ακριβώς αλλα μην ξεκινάμε και 2 ώρες μετά! Πιστέυω αν επισπεύσουμε σε 1-2 τουρνουά την ώρα έναρξης μετά θα είμαστε όλοι πιο τυπικοί αφού τώρα όλοι έχουμε στο μυαλό μας οτι αν πάμε στην ώρα του τουρνουά θα βρούμε μόνο τις σερβιτόρες! (Αν είναι σε store παιζει και να μην εχει ανοίξει!)

New Player Initiative:Τα είπατε ωράια!

To boldly go: Εντάξει αν βρίσκαμε κανα καλό πακετάκι για εξωτερικό θα ήταν EPIC!
Offline andreasrem1980  
#9 Posted : 12 August 2015 00:57:24(UTC)
andreasrem1980

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 2

Χελλοου παίδες! λοιπόν ξεκινάμε:

Ιnnovation: Προσωπικά δεν με συμφερει γιατι ημουν παντα παικτης loyal και δεν ξεκολλαω ευκολα αν εχω αγαπήσει ενα faction (και αυτο σε οτι και αν εχω παιξει). αλλα oh well let it be...θα μπορουσε βεβαια το league να τιμα και τους loyal παικτες διατηρωντας τα δωρακια best nbn, anarch κτλ (everybody happy that way both loyal and mad experimental scientists)

Team wars: Δεν ανήκω σε κάποια ομαδα -!!!!!ακουω μεταγραφικές προτάσεις!!!!!! ( :P ) και.....let the battles begin!!

less is more: και ναι και οχι. καταλαβαίνω οτι το να γινεται σε μειωμένη συχνότητα ενα τουρνουά αυξάνει την προσμονή άρα και την προσέλευση αλλα.... ενα τουρνουα τον ένα-εναμιση μήνα για μένα είναι λίγο. H FFG βγαζει ενα πακετακι τον μήνα. Δυο τουρνουα ανα καθε πακετακι ;ή το πολυ μετα απο τρεις εβδομαδες μεχρι το επομενο όπως κάναμε στην τελευταία σεζόν για μένα ειναι μια χαρα.
Καποια παιδια μπορεί να προτιμουν για τους δικούς τους λόγους να πηγαινουν μια φορά τον μήνα- το δίμηνο ή και αραιοτερα σε τουρνουα. Δεν τους εμποδίζει σε τπτ ακόμα και αν γινονται καθε μερα τουρνουα (υπερβολικός οπως πάντα :P ) να έρχονται σε όποιο θέλουν με την συχνότητα που αυτοί επιθυμούν. tourneys are fun!!!

No stores: και ναι και οχi. υπαρχουν μαγαζια τα οποια στηριζουν με διάφορες κινήσεις το netrunner με posts για συναντήσεις ωστε να προωθήσουν casual games κτλ.Να τους βγάλουμε εκτός; Δεν ξέρω...συμφέρει ένα μαγαζι που εχει αγορασει το κιτ να κλεινει χώρο; αν ναι όλα καλά αλλά αν οχι........ χμμμμμ........το δεχομαι υπαρχουν μαγαζια που ειναι τρύπες και υστερουν εναντι αλλων χώρων.
Θα μπορούσε όμως τα μαγαζια που εχουν περιορισμενο χωρο να κάνουν κλειστά τουρνουα. πχ τουρνουα 20 ατομων με registered προπληρωμένη συμμετοχή. no strimwxidi that way...

Better prices: Δεν ειχα πότε παραπονο με τα δώρα. Βσκ δεν υπαρχει περιπτωση να εχω παει σε καποιο τουρνουα και να μην εχω παρει εστω μια προμο καρτα. οποτε για μένα ολα καλα. Άσε που δεν θέλω να αυξηθεί ο ανταγωνισμος (βλεπε magic) και να έχουμε άλλα.

Strict time: Συμφωνω με χρηστο . ειναι κουραστικο να ξεκινάει το τουρνουα μια ωρα μετά ή κ παραπανω απο την αναμενομενη ωρα.
Βσκ εχω να προτέινω το εξης: Θα μπορούσαμε να ξεκιναμε με μια μικρη ανοχη την προγραμματισμένη ώρα. ο πρώτος που θα φτάνει καθυστερημένος ειτε θα παίζει με αυτον που εχει βγει bye (δίνοντας ενα μικρό αβανταζ στον bye παικτη) ειτε θα περιμενει ποτε κ αν θα ερθει καποιος αλλος αργοπορημένος για να παίξουν μαζι. Αν δεν εχει ερθει κανείς του δίνεις ενα ποντο. Ολα αυτά εαν και εφόσον εχει μεινει για να τελειωσει ο γυρος ενα σεβαστό χρονικό περιθώριο πχ μισή ωρα.και αν βγουνε οι αργοπορημενοι timed βγήκαν...

New Player Initiative: Εναν φιλο εχω που ειναι δικηγορος και παιζει netrunner. Πραγματικα με το προγραμμα εργασιας που εχει, του ειναι αδύνατον να μπορεσει να δεσμευσει 7-8 ωρες για τουρνουα. κατα τ αλλα....tpt :/

Alternate Formats: I'm in!!

To boldly go: I'm in!

Κατι τελευταιο αν και του το εχουμε πει πολλες φορες : Chris ευχαριστουμε πολυ για ολα οσα εχεις κανει για το community . Its time for you to relax a bit. Κατ εμε αν καποιο μάγαζι θελει να οργανωσει ενα τουρνουα καλο θα ηταν να τρεχει και το τουρνουα οπως κάνουν για τουρνουα αλλων παιχνιδιων (πχ 40Κ) . Τα τουρνουα που δεν οργανωνονται απο μαγαζι ας τα τρέχει καποιος ή καποιοι εκλεγμένοι old ones όπως προανέφερε ο chris

Αυτά,

Καλές βουτιες σε όλους!

Edited by user 12 August 2015 13:38:55(UTC)  | Reason: Not specified

Offline ManOfSorrows  
#10 Posted : 12 August 2015 15:59:08(UTC)
ManOfSorrows

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 4

Thanks: 2 times
Attempt 2.0 (θα βγει και πιο συντομο γιατί με κάλυψαν σε σημεια οι προηγούμενοι)

Ένα τεράστιο ευχαριστώ καταρχήν στον Χρήστο για όσα έχει κάνει για την κοινότητα μας και ελπίζω να είναι τελικά ένας από τους τρεις ΤΟ. No rest for the wicked!

Ιnnovation: Είμαι υπερ του innovation, αλλά καταννοώ και τις ανησυχίες που εκφράζουν ο Φώτης και ο Ανδρέας. Ίσως η μέση λύση να κρατηθούν τα loyalty prizes και να μετράει στην κατάταξη το innovation ή να υπάρχει κάποιο σημαντικό βραβείο innovation. Δυστυχώς δεν είμαι σιγουρος τι θα λειτουργήσει καλύτερα...

Team wars: Ως μέλος ομάδας εννοείται ότι είμαι μέσα σε οποιοδήποτε σχετικό event!

less is more: Κι εγώ θεωρώ το 1 φορα το μήνα λίγο. Από την άλλη τα ανα 2 εβδομάδες όντως ήταν πολλά και προσωπικά με κούρασαν. Κι είχα χάσει και τα μισά events λόγω άλλων υποχρεώσεων. Επιβάλλεται η μείωση αλλά ίσως θα έπρεπε να γίνει ανά 3 εβδομάδες ένα Standard format και κάποια alternative formats ενδιάμεσα που έτσι κι αλλιώς δεν ενδιάφερουν τους πάντες.

No stores: Ο αγαπημένος μου χώρος δεν ειναι store, αλλά και πάλι θα μου λήψουν κάποια τουρνουά σε συγκεκριμένα stores. Δεν ξέρω. Για εμένα δεν ειναι και τόσο πρόβλημα, αρκει να χωράμε άνετα. Αν μαζευόμαστε πλέον 25+ άτομα, τότε νομίζω εκ των πραγμάτων δύσκολα μας χωράει κάποιο store.

Better prices: Η FFG όντως δεν τα πάει και τόσο καλά σε αυτόν τον τομέα. Η πρόταση για τα εισιτήρια με βρίσκει σύμφωνο!

Strict time: Ας προσπαθήσουμε να ρίξουμε έστω στο μισάωρο από την ώρα και βάλε που μαζευόμαστε τώρα κι ας κάνουμε αυτο που λέει ο Ανδρέας να δούμε πως θα πάει...

New Player Initiative: Μπορούμε να βγάζουμε rookie της σαιζόν με βάση την βαθμολογία (π.χ. φέτος ήταν ο Φώτης νομίζω που πήγε καλυτερα κι έπαιζε πρώτη φορα). Στις άλλες προτάσεις που ειπωθηκαν συμφωνώ.

Alternate Formats: Γενικά μου αρέσουν ολα αυτά τα περίεργα. Επιπλέον, αν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορώ να τρέχω drafts π.χ. μια φορά τον μηνά και να κρατάμε ξεχωριστό ranking όπως το limited του Magic. Για να δω χέρια... Επίσης τα achievements είναι κάτι που μπορεί να προσθέσει ενδιαφέρον (π.χ. Win as corp with no ICE installed)

To boldly go: Αν και δεν κατάφερα να είμαι σε κάποιες από τις επισκέψεις στην Θεσσαλονίκη, θα προσπαθήσω για τις επόμενες εξορμήσεις! Κι ελπίζω κι εύχομαι στα Nationals να μας επισκεφθούν και πολλοί από Κρήτη.


Offline AlexF  
#11 Posted : 13 August 2015 14:20:39(UTC)
AlexF

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 13/08/2015(UTC)
Posts: 1

Αν και νέος σχετικά παίχτης (δεν ήμουν καν από την αρχή της season) είπα να γράψω κι εγώ τι πιστεύω:

Inovation: Θα συμφωνήσω με τον Φώτη. Προτιμώ να δω τη δημιουργία ενός Αθηναϊκού Meta και να βρούμε κάποιο άλλο τρόπο να προωθήσουμε το Inovation.

Team Wars: Μου ακούγεται πολύ καλό, έχοντας ήδη τον Φώτη και τον Άρη παρέα. Απλά πρέπει να βρούμε τρόπο να μην μένουν απέξω όσοι παίζουν solo.

Less is More, No stores: Ίσως φταίει που είμαι νέος παίχτης και δεν έχω παίξει πολύ αλλά θέλω να παίζω συχνά τουρνουά. Μερικές φορές που τύχαινε κάθε βδομάδα τουρνουά ήταν το καλύτερό μου. Αυτό που με χαλάει περισσότερο απ' όλα ήταν ότι τα περισσότερα ήταν Κυριακή και όχι Σάββατο. Πήγαινα για δουλειά κομμάτια την Δευτέρα ενώ αν ήταν Σάββατο θα είχαμε μια φουλ μέρα ξεκούρασης από το 6ωρο τουρνουά. Τώρα για τα stores εγώ δεν έχω πρόβλημα, μου αρέσει κιόλας συχνά το dungeon από την ευήλια καφετέρια αλλά ξέρω κι εγώ κόσμο που αποφεύγει ορισμένα μαγαζιά λόγω περιβάλλοντος.

Better Prizes: Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μη θέλει καλύτερα βραβεία, πέρα βέβαια από το φόβο μην καταλήξουμε Magic και χαθεί η φιλική ατμόσφαιρα των παιχνιδιών. Αν όμως αυτό είναι αποτέλεσμα μείωσης αριθμού των τουρνουά τότε προτιμώ να παίζω περισσότερο.

Stict Time: Το να αργήσουμε κανά τεταρτάκι ή να περιμένουμε κάποιον που ξέρουμε πως έρχεται αλλά καθυστέρησε στην κίνηση είναι ΟΚ. Πέρα από αυτό όμως πιστεύω ότι όσο πιο strict είμαστε σε χρόνο τόσο το καλύτερο και για να μην περιμένουμε στο μαγαζί άδικα και για να μη μας παίρνει βράδυ, ειδικά όταν παίζουμε Κυριακές.

New Player Initiative: Δεν ξέρω πόσοι παίχτες υπάρχουν που δεν έρχονται στα τουρνουά αλλά οτιδήποτε φέρει νέους παίχτες είναι για καλό. Ακόμα καλύτερο θα ήταν αν μπορούσαμε να συμμετέχουμε όλοι με τρόπο που να βοηθάει και τους νέους να μάθουν, να διασκεδάζουμε κι εμείς. Πολλοί παίχτες είμαι σίγουρος ότι διστάζουν επειδή δεν έχουν όλες τις κάρτες.

Alternate Formats: Δε με τραβάνε τα Alternate Formats. Θέλω να παίζω και να γίνομαι καλύτερος σε συγκεκριμένο παιχνίδι με συγκεκριμένους κανόνες. Αυτό που θα μου άρεσε είναι events που απαγορεύουμε τις πιο δημοφιλείς identities αλλά κατά τ'άλλα παίζουμε κανονικά. Αυτό θα βοηθούσε και στο Innovation.

To boldy go: Είναι καλό να υποστηρίζονται τα τοπικά leagues αλλά προσωπικά δύσκολα θα μετακινηθώ λόγω δουλειάς και οικονομικού. Άλλωστε η Αθήνα είναι νέα πόλη για μένα.

Σαν μια γενική ιδέα θα πρότεινα να κάναμε ίσως ένα τουρνουά το μήνα κανονικό χωρίς Innovation μέσα με καλά rewards που θα μαζέψει πολύ κόσμο και ένα μικρότερο πιο πειραματικό που να αλλάζει κάθε φορά, πχ για νέους παίχτες, alternate formats αν θέλετε, περιορισμό identities κλπ. για όποιον του αρέσει κάθε φορά, με μικρότερα βραβεία. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε σίγουρα ένα μεγάλο τουρνουά για όποιους ενδιαφέρονται για βαθμολογία και serious play αλλά θα καλύπτονται κι αυτοί που θέλουν κάτι διαφορετικό ή απλά θέλουν να παίζουν περισσότερο.
Offline Fotaras  
#12 Posted : 13 August 2015 16:09:09(UTC)
Fotaras

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 04/02/2015(UTC)
Posts: 3

Thanks: 1 times
Να προσθέσω μια σκέψη που είχα για το innovation γιατί μπορεί να το έχω καταλάβει τελείως λαθος εγώ! Κατεβαίνω π.χ. στο πρώτο τουρνουά με δύο ids που δεν έχω ξαναπαίξει και την παλεύω να κάνω 5 νικες 5 ήττες (10 prestige pionts - 100% innovation - 10 innovation points!) Βλέπω τι έκανα λάθος, πειράζω λίγο τις decks, προσαρμόζω και το gameplay μου και κατεβαίνω με τις ίδιες decks και στο επόμενο! Τραγωδία! Τα πάω χειρότερα και κάνω 4 νίκες και 6 ήττες! Τώρα έχω σύνολο 18 prestige points - 50% innovation - 9 innovation points!) Είμαι δηλαδή χειρότερα απο το να μην είχα κατέβει στο δεύτερο τουρνουά! Έτσι είναι? Εχω μπερδευτεί! Αν ναι δεν θα ήταν καλύτερα το innovation να δίνει απλά extra ποντους σαν το attendance?

p.s. Θέλω Αντρέα στην ομάδα να παίζει playmaker και να μοιράζει με την εμπειρία του όμορφα το παιχνίδι! Πολύ σημαντικό μόνο αυτό που είπε ο Alex μην μείνει solo κανείς!

p.s.2 Κώστα είμαι μέσα για τις υπόλοιπες έξτρα δραστηριότητες, αλλά πεζοπορία? Αλήθεια? Θα περπατάμε απο επιλογή και για διασκέδαση? :P
Offline andreasrem1980  
#13 Posted : 13 August 2015 23:49:19(UTC)
andreasrem1980

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 2

KK fotara!!! Andreasrem1980 joins the team!!!!! (team name under investigation.... :P )

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω κατι ακομα οσον αφορα την συχνοτητα των τουρνουα. Λιγο πολυ όλα τα παιδια του community αγοραζουμε αν όχι όλα τα πιο πολλα data packs που βγάζει η FFG. Ενα πακετακι τον μήνα αντε και κανα δυο deluxe τον χρόνο βγαίνουν γύρω στα 200 ευρω ετησιως.

Ολοι λιγο πολύ εχουμε δωσει λεφτα σε παιχνιδια που εχουν "βγάλει" τα λεφτα τους (εννοωντας εχουν δει πολυ play) αλλά και σε παιχνιδια που δυστυχώς λογω ελαχιστου play δεν τα έχουν "βγαλει". Δεν θελω το netrunner (τουλχ για μένα) να μπει στην δεύτερη κατηγορία αραιώνοντας δραματικά την συχνότητα των τουρνουα.

Κάτι ακόμα που είναι ιδέα του John Koytsikoy και συνδυάζει New Player Initiative κ Alternate Formats! (sorry john που παίρνω το initiative). Το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός νέου παίκτη είναι ότι όπως είπε και ο AlexF είναι ότι διστάζουν να έρθουν επειδή δεν έχουν όλες τις κάρτες.(πολλα μαζεμενα λεφτά και δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες)
Tι θα λέγατε λοιπον να καναμε 2-3 τουρνουα rookie wars ανα σεζον μόνο με κάρτες απο το core set & τα deluxe boxes ? (δίνεις και καμια προμο καρτούλα παραπάνω στους νεους ;) )
Πιστευω οτι θα ειναι challenging κaι για τους υπόλοιπους (no jackson howard? no carapace?) Για να δουμε τι μπορουμε να κάνουμε χωρίς μερικά auto includes!!!

Edited by user 13 August 2015 23:54:11(UTC)  | Reason: Not specified

Offline Vexation  
#14 Posted : 16 August 2015 09:37:56(UTC)
Vexation

Rank: Administration

Reputation:

Medals: GNRL Season Winner: First Place In Overall Standings

Groups: Administrators, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 143

Was thanked: 16 time(s) in 11 post(s)
Aloha από το μαγικό Ιόνιο. Δυστυχώς η πρόσβαση στο δίκτυο είναι τραγική εδώ, οπότε δεν μπορώ να γράψω την απάντηση μου Live μαζί με τα απαραίτητα quotes, και απλά απαντάω από μνήμης σε όσα διάβασα χθες για να συνεχίσει η συζήτηση. Αν μου έχει ξεφύγει κάτι θα το βρούμε αφού καταφέρω να ανεβάσω Link. Χαίρομαι πάντως που ξεκίνησε η κουβέντα δυνατά, αν και ελπίζω να συμμετέχουν και άλλοι στον χορό όσο γυρνάνε σιγά σιγά από διακοπές.
Πάμε λοιπόν:
Innovation: εδώ παρατηρήθηκαν αρκετές διαφορετικές απόψεις, σχεδόν αντίστοιχες με την κατανομή του innovation(%) της τέταρτης σαιζόν, το οποίο είναι και λογικό, μια και σε όποιον άρεσε η ιδέα το κυνήγησε μέχρι εκεί που μπορούσε και οι υπόλοιποι το αγνόησαν. Πιστεύω ότι αυτοί που το κυνήγησαν είναι παραπάνω από τους αρνητές του και ότι συνολικά βοήθησε θετικά, και έβαλε και αυτό το λιθαράκι του να μην έχουμε 100% NEH/Andromeda στο τοπ 4 κάθε φορά.
Προσωπικά, δεν αγαπάω καθόλου το netdecking, ειδικά στα LCG, όπου δεν υπάρχει καν η πρόκληση του να μαζέψεις τις κάρτες (για να καταβάλεις και λίγο κόπο βρε αδερφέ), και θεωρώ ότι όσοι απλά μπαίνουν στο netrunnerDB το βράδυ πριν το τουρνουά και κοπιάρουν ένα deck χάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό του value for money που έχει να προφέρει το παιχνίδι, που είναι η χαρά του να μαστορεύεις το δικό σου δημιούργημα και να το κάνεις fine tune για το τοπικό meta. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο και δεν είναι πάντα δυνατό (π.χ. το θεωρώ βασικό λόγο που δεν πήγα ιδιαίτερα καλά φέτος, τις μισές και βάλε φορές κατέβηκα με decks που δεν ήταν καθόλου δοκιμασμένα και για 2-3 κάρτες δεν καταφέρνανε να δουλέψουν σωστά), αλλά είναι πολύ ευχάριστη εμπειρία και πραγματικό challenge για το skill κάποιου σαν παίχτη, γιατί είναι άλλο να λες «θέλω να σηκώσω το τουρνουά» και άλλο «θέλω να σηκώσω το τουρνουά με Professor και Gagarin». Επιπρόσθετα, το βλέπω και σαν ένα άλλο metagame μέσα στο παιχνίδι, όπου πρέπει να κρατήσεις τα καλά IDs για τα καλά events.
Εξάλλου, όσον αφορά την επιβράβευση, όλα τα συστήματα πόντων είναι υποκειμενικά. Το βασικό απλό σκορινγκ που χρησιμοποιούμε, είναι συσσωρευτικό στην φύση του, με αποτέλεσμα να μην επιβραβεύει per se τον καλύτερο παίχτη, αλλά αυτόν που παίζει σε κάθε τουρνουά με ένα σταθερό και καλό deck. Εκεί που καταλήγουμε δηλαδή είναι στο τι θέλουμε να πριμοδοτήσουμε βασικά, διαλέγοντας μεταξύ των φράσεων: «θέλω να κερδίζει ο καλύτερος», «θέλω να κερδίζει αυτός που είναι σταθερά καλύτερος», «θέλω να κερδίζει αυτός που είναι σταθερά καλύτερος και παίζει τα πάντα». Όπως είναι κουρδισμένος ο εγκέφαλος μου, το τελευταίο μου φαίνεται μακράν η καλύτερη επιλογή. Για τα υπόλοιπα, τα reports υπάρχουν και μπορείτε να δείτε άνετα ποιος είναι ο καλύτερος NBN παίχτης, ποιος έχει παίξει τα περισσότερα τουρνουά, ακόμα και να πάρετε τα δεδομένα και να κάνετε την ανάλυση που σας συμφέρει.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να τους βραβεύουμε όλους στο τέλος της σαιζόν, τουλάχιστον με αξιόλογα βραβεία, εκτός και αν ως δια μαγείας εμφανιστεί κάποιος σπόνσορας. Για παράδειγμα, για την τελευταία σαιζόν, πριν το μπουρδέλο των capital controls είχα βρει εταιρία στο εξωτερικό που τυπώνει custom sleeves και ήθελα να βγάλω μια 50αδα για τους τοπ 3 του innovation και για τον πρώτο overall. Γαμάτο θα ήταν να έβγαζα και για το top του κάθε faction, το top attendance, κλπ, αλλά η σκληρή πραγματικότητα λέει 38$ + μεταφορικά για κάθε 50αδα. Ε, στα 4 είναι που χτυπάει ο κόφτης μου! Θα μπορούσα προφανώς να αναζητήσω μικρότερα βραβεία για περισσότερους, αλλά από κάποιο σημείο και μετά νομίζω χάνεται το νόημα.
Επιστρέφοντας λοιπόν στο αρχικό μας θέμα, δεδομένου λοιπόν ότι η δυνατότητα για end of season awards είναι περιορισμένη, εσείς τι θα πριμοδοτούσατε; Αυτούς που τυρόπηξαν σταθερά όλο το χρόνο (και έχουν μαζέψει και συμπαθητικό loot από τρόπαια, plastic IDs, κλπ) ή αυτούς που προσπαθούν να απολαύσουν την χαρά του ανταγωνιστικού deck building? Πιστεύω ότι το δεύτερο είναι μονόδρομος αν θέλουμε να συνεχίσει να μεγαλώνει η κοινότητα μας.
Ας δούμε τώρα και την απέναντι όχθη τώρα, αυτών που θα θέλανε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να πέφτει το ξύλο της αρκούδας σε κάθε τουρνουά, με σκοπό να πιάσουμε το επίπεδο που διαβάζουμε έξω, και αντί να συζητάμε πως θα κάνουμε τον έρμο τον Νασίρ να δουλέψει να συζητάμε για optimal NEH asset suite, τα ανοίγματα της ανδρομέδας, το ψυχολογικό impact του ProCon στο παιχνίδι και γιατί το Datapike είναι το καλύτερο ICE. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο, και αν αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός είναι καλύτερο να καλλιεργήσουμε αυτή την νοοτροπία σε casual συναντήσεις εκτός των τουρνουά παρά να την θέσουμε ως αυτοσκοπό της όλης διοργάνωσης. Στο φινάλε δεν νομίζω ότι ακόμα έχουμε κόσμο που βγαίνει και φαρμάρει τα εξωτερικά σαν κοινότητα, οπότε δεν βλέπω τον λόγο. Περισσότερο πιστεύω χτίζει κανείς ανταγωνιστικότητα μιλώντας εδώ στα φορουμ ή στο FB αναλύοντας στρατηγικές κλπ, παρά όταν οι ίδιοι 5 άνθρωποι σου σπάνε το κεφάλι σε κάθε τουρνουά.
Γενικά, δεν σκοπεύω να αφαιρέσω το innovation από τα rankings της επόμενης σαιζόν, αλλά μπορώ να συζητήσω πιθανή διαφοροποίηση του συστήματος, όπως π.χ. να κόψω το impact στο μισό ή στο 1/3 (βλ. στην σαιζόν 4 ο τύπος ήταν (IDs που έπαιξες/ΙDs που μπορούσες να παίξεις) * prestige + participation – αυτό θα μπορούσε να γίνει (IDs που έπαιξες/IDs που μπορούσες να παίξεις) * 0,3 * prestige + prestige * 0,7 + participation). Μηχανές είναι, δεν παραπονιούνται αν τους βάζεις δύσκολες πράξεις.
Και μια και μιλάμε για rankings, μήπως θέλετε να δούμε και ELO για την επόμενη σαιζόν;

No Stores: Άλλο ένα σημείο με διαφορετικές απόψεις, ευτυχώς όχι εντελώς αντιδιαμετρικές, και μάλλον φταίει ότι στην όλη διαδικασία επανεγγραφής του κατεβατού δεν το έθεσα καλά, και άφησα να γίνει κατανοητό ότι πρότεινα να εγκαταλείψουμε τα καταστήματα και να κάνουμε ένα τουρνουά το μήνα σε gaming café μόνο. Για να εξηγηθώ καλύτερα λοιπόν, δεν εννοούσα αυτό, αλλά ότι θα πρέπει τα εμπορικά καταστήματα που έχουν χώρο για οργανωμένο παιχνίδι και όρεξη να το υποστηρίξουν να πάρουν την υποστήριξη του παιχνιδιού επάνω τους σε αυτό το πρώτο επίπεδο και εμείς να κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε περισσότερο κόσμο στα «μεγάλα επίσημα» events. Ιδεατά, θα ήθελα να βλέπω κάθε κατάστημα να αφιερώνει μια μέρα την βδομάδα στο παιχνίδι, χωρίς να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο, στις οποίες να εναλλάσσονται χαλαρά game nights όπου θα μπορεί και ένας νέος παίχτης να έρθει και να βελτιωθεί ο ίδιος και τα decks του και χαλαρά μεσοβδόμαδα τουρνουά των 3-4 γύρων με ένα game night kit, τα οποία θα μετράνε με έναν χαμηλό συντελεστή στο league αλλά δεν θα είναι απαραίτητο να πηγαίνει κανείς σε όλα για να μαζέψει πόντους.
Και εντάξει, ο μαθηματικός τύπος είναι εντελώς ad hoc, μπορεί να είναι δυο βδομάδες game night και ένα χαλαρό τουρνουά, αλλά το πιάνετε το νόημα ελπίζω. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο στόχος είναι να παίζεται περισσότερο netrunner και να έχουν κίνητρο οι μαγαζάτορες να στηρίζουν περισσότερο το παιχνίδι, χωρίς να προκύπτουν θέματα για τους διοργανωτές του League του στυλ “μου έχουν ξεμείνει 2-3 κιτς πρέπει να μου δώσει να κάνω τουρνουά, κλπ”, τα οποία είναι ότι χειρότερο. Επίσης δε, δίνω καλές πιθανότητες να βελτιωθεί λίγο ο συντονισμός μεταξύ καταστηματαρχών, το οποίο είναι και αυτό achievement unlocked.

Less is more: Εδώ μάλλον με πείσατε, μέχρι τα Store Champs θα πάμε με ένα τουρνουά ανά 3-4 βδομάδες και όχι ένα το μήνα, και βλέπουμε.

Αρκετά σας έπηξα, πάω για μπάνιο και τα λέμε soon. Keep talking !
UserPostedImage
Offline hidamiyiagi  
#15 Posted : 17 August 2015 12:57:19(UTC)
hidamiyiagi

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Administrators, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 7

Thanks: 1 times
Was thanked: 4 time(s) in 2 post(s)
Καλημέρα κι από εμένα.

Να πω κι εγώ την άποψή μου τώρα που έχουν ακουστεί πολλά. Κατ΄αρχήν πρέπει να ευχαριστήσουμε κι από εδώ τον Χρήστο για όλα όσα έχει προσφέρει στην κοινότητα και να σεβαστούμε την επιθυμία του να έχει και λίγο προσωπικό χρόνο. Είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω όσο μπορώ για αυτό τον σκοπό. Με γνώμονα το παραπάνω ας γράψω τις σκέψεις μου για την περίοδο που έρχεται.

1. Να αρχίζουμε στην ώρα μας. Αυστηρά. Οι αργοπορημένοι χρεώνονται ήττα. Δεν μιλάμε για πεντάλεπτο καθυστέρησης και για κάποιον που ειδοποιεί ότι είναι στο δρόμο αλλά για κάποιον που είναι στην άλλη άκρη του λεκανοπεδίου και λέει περιμένετε έρχομαι. Αν θέλεις να έρθεις να παίξεις ευχαρίστως αλλά δεν θα σε περιμένουν 30 άτομα. Θα παίξεις τον επόμενο γύρο. Αν δεν φτάσεις πριν ξεκινήσει ο επόμενος γύρος (δηλαδή καθυστέρηση πάνω από μια ώρα) συγγνώμη δεν μπορείς να παίξεις.

2. Ένα τουρνουά το μήνα. Και για να έχουμε όρεξη για το παιχνίδι αλλά και για να ξέρουν όλοι ότι αυτό είναι το τουρνουά του μήνα και να προγραμματίσουν την παρουσία τους. Αν γίνεται να είναι και σε μια τυποποιημένη μέρα, πχ την πρώτη Κυριακή ή την τελευταία Κυριακή έτσι ώστε να είναι εκ των προτέρων γνωστό ακόμη καλύτερα. Δεν είναι ανάγκη να παίξεις σε μεγάλο τουρνουά για να δεις το deck που έφτιαξες. Μπορείς να παίξεις στις βραδιές που (θα) διοργανώνουν τα μαγαζιά που στηρίζουν το άθλημα. Εκεί θα παίξεις χαλαρά και θα κάνεις τις δοκιμές σου και στο επίσημο τουρνουά του league θα έρθεις έτοιμος (και στην ώρα σου) για σοβαρό ανταγωνιστικό παιχνίδι.

3. Όχι τουρνουά σε μαγαζιά. Αφού σκοπεύουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε πάνω από 30 δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο μαγαζί που να μας χωράει και να προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες για τριάντα μαντράχαλους (και μια-δυο κυρίες). Ας κάνουν τα καταστήματα συμφωνίες με παιχνιδοκαφέ, τόσα υπάρχουν στην Αθήνα και να κάνουν τουρνουά εκεί. Τι εννοώ να κάνουν τουρνουά εκεί; Όποιος μαγαζάτορας θέλει να σπονσοράρει κάποια δώρα να ενημερώνει από πριν για την πρόθεση του κι αυτό να ανακοινώνεται στο event του facebook κι εδώ μέσα στο ημερολόγιο. Στο τουρνουά της επόμενης Κυριακής θα προσφερθεί μια μεταχειρισμένη τσίχλα προσφορά του καταστήματος "Ο απίστευτος τσιγκούνης".

4. Δώρα για τους συμμετέχοντες. Καλά τα δωράκια της FFG αλλά για κάποιους δεν φτάνουν. Αν κάνουμε ένα τουρνουά το μήνα και θα υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για να έρθεις και να συμμετάσχεις (δεν θα παίξεις σε 3-4 τουρνουά με το ίδιο κιτ επομένως δε θα έχεις 32 Alt Art Kati Jones) και θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία και η κάρτα συμμετοχής και τα δώρα για τους πρώτους. Συμφωνώ να μπαίνει ένα ποσό από τα έσοδα κάθε τουρνουά στην άκρη για να γίνει στο τέλος του league κάποιο δώρο για το νικητή(-ες). Τώρα αν αυτό θα είναι εισιτήρια για τουρνουά στο εξωτερικό ή κάτι άλλο ας το αφήσουμε ανοικτό προς το παρόν διότι μέχρι του χρόνου μπορεί να μην επιτρέπεται να ταξιδεύουμε εκτός Ελλάδας. Προφανώς και δεν θα δώσουμε σε κάποιον χρήματα στο χέρι σε καμία περίπτωση. Στο χρηματικό έπαθλο είμαι αντίθετος.

5. Κίνητρα για νέους παίκτες. Αν και θεωρώ πως η λογική που κινηθήκαμε ως τώρα όσον αφορά τα δώρα ήταν πολύ φιλική για τους νέους, μπορούμε να την ενισχύσουμε επιπλέον. Πως; Με ειδική κατάταξη για τους πρωτοεμφανιζόμενους στο πρωτάθλημα και κάποιο τίτλο-δώρο για τον καλύτερο από αυτούς στο τέλος.

6. Alternate Format - Team Wars. Μέσα με τα χίλια. Ας γίνει επιτέλους κάτι για να αποδειχθεί ποια ομάδα είναι η καλύτερη. Μετά το Ingress να αποδείξουμε ποιος είναι το αφεντικό και στο Netrunner σε κάποιους που βγάζουν γλώσσα. Προτείνω οι ομάδες να απαρτίζονται από τριάδες έτσι ώστε να παίζουν όλοι οι runners και 3/4 εταιρίες και με κλήρωση να επιλέγονται τα ζευγάρια. Να μετράνε οι συνολικές νίκες της ομάδας και με tie breaker τους πόντους που σκόραραν οι παίκτες. Απλά το τουρνουά Alternate Format (Team Wars-Singularity κτλ) να μην τρώει το επίσημο τουρνουά του μήνα. Αυτό να είναι καθορισμένο από πριν και να μην αλλάζει.

7. Innovation. Προωθεί την ποικιλία στο παιχνίδι. Ας μειωθεί η επιρροή του στον πίνακα του σκορ (70-30%)γιατί δεν ξέρω αν κάποιοι μπορούν να το ακολουθήσουν. Ίσως να μπορέσουμε να δώσουμε ποικιλία στο παιχνίδι με την εισαγωγή achievements ή bounties όπως κάναμε παλιά στο L5R. Δηλαδή πριν την έναρξη του τουρνουά (εδώ ίσως και με την αναγγελία) να λέει κάποιος: Προσφέρω μια τυρόπιτα σε όποιον παίκτη κερδίσει παρτίδα με Jinteki χωρίς να κάνει flatine αλλά με σκοράρισμα. Και να φτιάχνουν οι ενδιαφερόμενοι τα κατάλληλα decks.

Τέλος πιστεύω ότι το να ενεργοποιηθούν τα καταστήματα και να προσφέρουν game nights με τουρνουαδάκια 3-4 γύρων κάποια απογεύματα μόνο καλό θα κάνει και στους ίδιους και στην εξάπλωση του παιχνιδιού. Αν κάνουμε ένα τουρνουά το μήνα, όλοι θα θέλουμε να παίξουμε κι άλλο runner επομένως αυτά τα μικρά τουρνουά θα έχουν και μεγαλύτερη συμμετοχή. 8-10 άτομα νομίζω είναι αρκετά για να βγει το κόστος του κιτ.

Κάποια από αυτά μπορεί να είναι τουρνουά εκμάθησης για νέους παίκτες που έχουν πάρει τις κάρτες αλλά φοβούνται να κατέβουν να παίξουν. Ή να οργανωθεί κάποιο "σεμινάριο" deckbuilding.

Αν μου έρθει κάτι άλλο θα επανέλθω.

Γιάννης.
thanks 1 user thanked hidamiyiagi for this useful post.
ManOfSorrows on 22/08/2015(UTC)
Offline ManOfSorrows  
#16 Posted : 22 August 2015 09:49:17(UTC)
ManOfSorrows

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 4

Thanks: 2 times

ELO! ELO! ELO!

Και μου άρεσαν πολυ οι προτάσεις του Γιάννη!

Offline TheM1ke  
#17 Posted : 02 September 2015 14:08:12(UTC)
TheM1ke

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 02/09/2015(UTC)
Posts: 8

Thanks: 1 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Καλημέρα και από εμένα.

Μετά από ώριμη σκέψη (η καλύτερη δικαιολογία της θερινής καθυστέρησης), λέω να παραθέσω και εγώ μερικές σκέψεις.

Less is More, Prizes & Innovation: Όπως το βλέπω, ο συνδιασμός φαίνεται αρκετά ανταγωνιστικός. Λιγότερα events, λιγότερα kits, καλύτερα prizes. Συνολικά, είναι added bonus τα innovation points, αλλά εξετάζοντας το κάθε event μεμονωμένα, καλά και δοκιμασμένα decks ίσως είναι πιο θελκτικά.
(Pro-tip: Κατεβάστε Professor & Foundry ή Nasir & Stronger Together, βγείτε τελευταίοι, καρπωθήτε το last-man prize και την συμπάθεια του κόσμου για το αφελές θάρρος σας)

Alternate Formats: Σίγουρα θα έχει πλάκα, αλλά σε συνδιασμό με το Innovation θα απαιτεί αρκετό χρόνο που δεν ξέρω πόσοι θα καταφέρουν να τον αφιερώσουν.

New Player Initiative: Οι λίγοι που ξέρω έχουν κυρίως πρόβλημα με τις κάρτες. Επιπλέον, κάποια κουτάκια δεν βρίσκονται εύκολα πλέον (νομίζω opening moves και creation & control). Συνολικά, αυτοί δύσκολο να έρθουν, εκτός αν βγουν στη γύρα για να φτιάξουν ένα deck.

Strict Time: Έχω πάει 2-3 φορές πριν ανοίξει καν το μαγαζί. Μπορεί να μην έχουν όλοι επιρροή παππού με αγάπη στο ΙΚΑ, αλλά προσωπικά έχω κουραστεί στο τέλος του 2ου γύρου, γιατί έχει ήδη πάει 5. :)

Team Wars: Πωλούμαι σε τιμή ευκαιρίας.

Αυτά. Και τώρα τα ρομαντικά.

Ευχαριστώ πολύ όλο το team για το κλίμα που επικρατεί. Μπορεί να μην έμαθα μπαλίτσα 9 μήνες τώρα, αλλά έχω βρει μια κοινότητα που χαίρομαι και θέλω να συμμετέχω. Βλέποντας μόνο τους καρπούς από τις 3 προηγούμενες σεζόν, φαντάζομαι πως ένα ακόμα ευχαριστώ πάει στον Vexation, που η αγάπη του για κουλά junkie decks και brain damage έφτασε την κοινότητα εκεί που την βρήκα.
Fun story: Στην πρώτη μου συμμετοχή μου είπαν "ξέρεις τι κάνει η κάρτα?" χωρίς ίχνος υπεροψίας. Achievement unlocked.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error