Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Options
Go to last post Go to first unread
Offline Peflord  
#1 Posted : 23 January 2015 19:14:07(UTC)
Peflord

Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 14

Thanks: 1 times
Προεκλογικό ραπόρτο, λίγες ώρες πριν τις κάλπες. Επειδή δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο Corporation από βδομάδα, λέω να σκοράρω τώρα το Breaking News και μετά βλέπουμε αν θα μας trashάρουν οι αναρχικοί το Broadcast Square…
Πρώτο Store Championship λοιπόν και στόχος είναι να κάνω τη γρήγορη μπάζα, για να μην αναγκαστώ να γίνω περιπλανώμενος Runner σε όλη την Ελλάδα για το πολυπόθητο Bye. Γι’ αυτό λοιπόν και αποφασίζω να κατέβω με θεματικά τυρο-decks με προοπτική πρωτιάς. NEH με Astro-biotics για να τιμήσω το ψωμί μου και Noise επειδή «πρώτη φορά αριστερά». Αν θέλετε να θαυμάσετε τις λίστες, ιδού το NEH (http://www.crypsis.gr/Babble/tabid/103/g/posts/t/31/NEH---Marousi-Store-Champion#post114) ιδού και ο Noise (http://www.crypsis.gr/Babble/tabid/103/g/posts/t/32/Noise-Marousi-Store-Champion#post115).
Για αλλαγή είχα κάνει αρκετό playtest στα υπόγεια της BLTG, σε Βορρά και Νότο και το προηγούμενο μεσημέρι αντιμετώπισα το τελευταίο πνευματικό παιδί του Vexation, γεγονός που έδωσε μεγάλο αβαντάζ.
Fast forward στο τουρνουά λοιπόν…

Round Opponent Prestige Nemesis Rank
Round #1 vs Nikos Eythimiou 4 Fresh Meat(0,00%)
Result Opponent ID Agendas For Agendas Against
Win - Agenda Anarch(Whizzard: Master Gamer) 7 4
Win - Agenda Weyland(Building a Better World) 7 5

Με το Νίκο γνωριζόμαστε εδώ και πολύ καιρό από τα τουρνουά αλλά όπως βλέπω με μεγάλη εντύπωση δεν είχαμε ξαναπαίξει. Από την παρτίδα αυτή θυμάμαι το Noise vs Weyland όπου σε έναν γύρο σκόραρα 6 ποντάκια και μετά εισέπραξα δύο τίμια Punitive που με ανάγκασαν να χάσω και τα δύο Καραπέη που είχα κάτω μαζί με το χέρι μου και την τιμή μου. Οπότε αναγκαστικά έκανα γυμνά Suicide Runs για να τσιμπήσω την τελευταία ατζέντα, προτού ο αντίπαλος βγάλει SEA Source και Scorched για τη νίκη. Οριακό αλλά τίμιο, μια και τα ψυγεία είναι πάντα ο καλύτερος φίλος του αναρχικού (ιπτάμενου και μη). Όσο για το NEH, δεν θυμάμαι κάτι τραγικό, μάλλον το deck έπαιξε μόνο του για ακόμη μια φορά, όπως συνηθίζει.

4-0 και με το δεξί για το top 4.

Round Opponent Prestige Nemesis Rank
Round #2 vs John Xenakis 4 Fresh Meat(0,00%)
Result Opponent ID Agendas For Agendas Against
Win - Agenda Shaper(Chaos Theory: Wunderkind) 7 5
Win - Agenda NBN(Near-Earth Hub: Broadcast Center ) 7 4


Σκληρός εμφύλιος. Δημοσιογράφοι vs σώματα ασφαλείας και άντε να περάσει ο αναρχικός από το Dedicated Response Team. Ενάντια στο NBN θυμάμαι ένα Psychographics για 16 που με άφησε άφραγκο και με 6 tags, αλλά ο Δαυίδ είναι ο καλύτερος φίλος του Wraparound οπότε με μαεστρικό Clone Chip σκόραρε την κρίσιμη ατζέντα εκεί που ο αντίπαλος νόμιζε ότι είχε κλειδώσει το παιχνίδι. Στη ρεβάνς, έβηξα με το πρώτο Legwork αλλά πήρα το μάθημά μου και στο δεύτερο, με Same old Thing, ο αντίπαλος «έκαψε» clicks και credits απέναντι σε ένα άδειο από ατζέντες χέρι, δίνοντάς μου scoring window και μαζί του τη νίκη.

8-0 και αν σου πάει καλά και ο δεύτερος γύρος έχεις και αυτοπεποίθηση

Round Opponent Prestige Nemesis Rank
Round #3 vs Aris Peronis 4 Fresh Meat(0,00%)
Result Opponent ID Agendas For Agendas Against
Win - Agenda Shaper(Rielle "Kit" Peddler: Transhuman ) 7 3
Win - Deckout Jinteki(Replicating Perfection) 7 6

New kid on the block ο Άρης (τουλάχιστον εγώ δεν τον είχα δει), ζόρικος και έτοιμος για μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Ενάντια στο Jinteki αργεί να στηθεί και αναγκάζεται να τραβήξει πολλές κάρτες μέχρι να σταθεροποιήσει την οικονομία και τους servers του. Σε μια φάση μάλιστα έβηξα από ένα Komainu, πετώντας ολόκληρο το χέρι μου, αλλά ευτυχώς δεν είχε Ronin ή κάτι άλλο κακό για να πάω για βρούβες.
Από ένα σημείο και μετά όμως, έχει γίνει απόρθητος και ο αναρχικός δεν πέρναγε ούτε απ’ έξω. Οπότε ξεκινάω ένα ξέφρενο milling, με Déjà vu, Clone Chips και Imp Runs στο R&D οπότε και προλαβαίνω να τον millάρω προτού σκοράρει την τελευταία ατζέντα. Στη ρεβάνς αργεί να φτιάξει Rig, εγώ βάζω διπλό ICE σε χέρι και R&D με το δεύτερο να μην είναι Code Gate και προλαβαίνω να σκοράρω. Πλήρωσε και 15 Credits για να σπάσει 3 SanSan οπότε αυτό δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα.
12-0 και το top 4 είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής

Round Opponent Prestige Nemesis Rank
Round #4 vs Andreas Remoundos 4 Feeder(22,22%)
Result Opponent ID Agendas For Agendas Against
Win - Agenda Anarch(Reina Roja:Freedom Fighter) 7 6
Win - Agenda NBN(Making News) 7 3

Σε γνώριμα λημέρια, με τον πάντα αγαπητό και αγαπημένο Ανδρέα. Η Reina με ζορίζει αρκετά αλλά τρώω μόνο ένα σιφώνι οπότε έχω χρήματα να παίξω SanSan και Biotic από το χέρι, για να «βγω» την τελευταία στιγμή, με την ψυχή στα δόντια. Τίμια κόντρα, κλασσικά στην κάρτα όπως συμβαίνει στα μεταξύ μας games. Στη ρεβάνς θωρακίζει HQ αλλά αφήνει ανοικτό το R&D. Έχω Medium αρχικό χέρι και στους δύο πρώτους γύρους βλέπω 7 κάρτες και μαζί τους 4 Agenda Points. Στη συνέχεια, μια καίρια πρέζα (Inject) μου βρίσκει και το Καραπέη και τα λεφτά για να το κάνω Install, οπότε παίζω άνετος. Μερικά Viruses αργότερα επέρχεται και το μοιραίο.
16-0 και κλειδώσαμε την 4άδα

Round Opponent Prestige Nemesis Rank
Round #5 vs Chris Oldgeorge 4 Derby(33,33%)
Result Opponent ID Agendas For Agendas Against
Win - Agenda Shaper(Exile: Streethawk ) 7 2
Win - Agenda Jinteki(Industrial Genomics: Growing Solutions ) 7 4

Σκληρό και αδέκαστο. Εμφύλιος του βόρειου τομέα της BLTG αλλά μόνο για το γόητρο, μια και οι 2μας έχουμε κλειδώσει την 4άδα. Αλλά τα Bragging Rights και το δικαίωμα να διαλέξω deck στον ημιτελικό κάνουν το παιχνίδι σημαντικό. Ξέρουμε και οι δύο τα decks του άλλου, οπότε δεν μας περιμένουν εκπλήξεις. Μόνο σκληρά runs και BLTG. Ως Corp του παίζω 2 Cerebral Static για να μην μπορεί να τραβήξει κάρτες και μέχρι να προλάβει να στηθεί έχω καταφέρει να σκοράρω 4-5 ποντάκια και έτσι βγαίνω χωρίς πολλά-πολλά. Στη ρεβάνς έχω μεγάλο αβαντάζ γιατί ξέρω το deck του και ανακυκλώνοντας τα Imps (5 συνολικά) του χτυπάω την οικονομία χωρίς να ξεβρακώνομαι. Μετά, όπως μου είπε αφού τελείωσε η παρτίδα, είχα τρελό BLTG Milling, μια και σε 6 κάρτες πέταξα 4 ατζέντες και τους 2 Howard, οπότε με ένα Run στα Archives πήρα την παρτίδα πριν προλάβει να βάλει μπροστά τον απόρθητο Scoring Server που είχε στήσει
20-0 και πάμε για τη ρώσικη ρουλέτα της 4άδας


Ημιτελικός vs Νίκος Σακάς (NEH)
Η πρωτιά μου δίνει την επιλογή να διαλέξω Deck και επιλέγω τον Αναρχικό μου ενάντια στο NEH του Νίκου. Ξέρω ότι με ένα καλό χέρι η Ανδρομέδα μπορεί να με κάνει σουρωτήρι οπότε θεωρώ ότι έχω καλύτερες ελπίδες με το Noise. Επίσης, προτιμώ να παίξω NEH στον τελικό (αν φτάσω) μια και όσο νυχτώνει το Brain Damage μεγαλώνει. Η λογική μου είναι να του χτυπήσω την οικονομία, μια και το NEH θέλει 7-8 Credits για την πρώτη ατζέντα και αν δεν είναι Astro άλλα τόσα για την κάθε επόμενη. Επίσης, με τα Imps μπορώ να χτυπήσω τα Assets ενώ τα παράσιτα κατασπαράζουν τα ICE του. Κάπως έτσι γίνεται, καταφέρνω να πάρω και τα 2 Breaking News, οπότε να μην βγαίνει εύκολα με Fast Track και με συνεχή οικονομική πίεση και milling καταφέρνω να πάρω και τους 7 πόντους, προτού πάρει μπροστά το τρένο και το φεγγάρι γεμίσει διαφημίσεις.
7-4 (νομίζω) και φύγαμε για τελικό


Τελικός vs Φώτης Κονδυλόπουλος (Andromeda)
Ο φίλτατος Vexation δεν καταφέρνει να κερδίσει ώστε να παίξουμε τον τελικό στα υπόγεια της BLTG, οπότε πρέπει να υπερασπιστώ μέχρις εσχάτων τα χρώματα της ομάδας. Ο αντίπαλος σκάει μύτη στο τραπέζι με μπλουζάκι Stark οπότε το μίσος γίνεται ταξικό. The Lannisters send their regards και πάμε για την αναβίωση του Red Wedding. Με πιέζει λίγο στην αρχή, αλλά δεν έχω ατζέντες στο χέρι μου, οπότε μπορώ να κάνω Bait τα Legwork όσο στήνω Assets για οικονομία. Για κάποιο περίεργο λόγο, δεν σπάει το Daily Business Show (2:30 το μεσημέρι, Δευτέρα με Παρασκευή στο Βήμα FM, 99,5) και φιλτράρω τις κάρτες που θέλω, κρατώντας καθαρό από ατζέντες το χέρι μου. Εντωμεταξύ, έχω στήσει 2-3 ICE στο R&D οπότε τα Runs κοστίζουν και δεν αξίζουν. Δύο Biotic αργότερα, και χωρίς να φάω σιφώνια (!) σηκώνω το τουρνουά.
7-4 (νομίζω) και αήττητος Store Champion

All in all πολύ ζόρικο event, με αρκετά περίεργο meta, στο οποίο διέπρεψαν τα troll decks μου. Target achieved και το έπαθλο αφιερωμένο στον αγαπημένο μου μαγαζάτορα.

Πάντα BLTG και μην ξεχνάτε να διαβάζετε Money Guru για τις συμβουλές σας!

Edited by user 23 January 2015 19:24:14(UTC)  | Reason: Not specified

Offline ZiNOS  
#2 Posted : 24 January 2015 22:13:27(UTC)
ZiNOS

Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 22

Thanks: 5 times
O noise τα σπάει πάντως. GJ AAM!
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error